Verbeterde Meldcode: Aandachtsfunctionaris

“Hoe implementeer ik de meldcode binnen de organisatie?”
“Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers signaleren en in overleg met betrokkenen handelen?”
“Op welke wijze kan ik medewerkers begeleiden in het bespreken van signalen van onveiligheid en geweld?”
“Voldoet onze meldcode aan het wettelijk kader en de eisen van de inspectie?”
“Hoe zorg ik ervoor dat de aanpak van huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ouderenmishandeling echt bij ons op de kaart staat en blijft staan?”

Herken je deze vragen bij jezelf als aandachtsfunctionaris? Dan raden wij je aan om de Training Aandachtsfunctionaris te gaan volgen. Je wordt met deze training opgeleid tot aandachtsfunctionaris huiselijk geweld, kindermishandeling.

Deze training wordt verzorgd voor alle organisaties die werken met de meldcode zoals de kinderopvang en onderwijs en minimaal MBO niveau 3 bezitten. De training is op MBO+ – HBO niveau.

De training is modulair opgebouwd uit de aandachtsgebieden:

  1. De verbeterde meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
  2. Implementatie van de meldcode
  3. Adviseren en steunen
  4. Informeren en profileren
  5. Borgen van de meldcode

Voorafgaand aan de training krijg je de Toolkit voor aandachtsfunctionarissen en de readers Aanpak Huiselijk geweld en Implementeren kun je leren toegestuurd. Je leest de meldcode van je eigen organisatie door en neemt deze mee naar de training.
Ter voorbereiding neem je informatie uit deze documenten door.
Tijdens de training  ontwikkel je het plan van aanpak. Dit implementatieplan is maatwerk voor je organisatie of netwerk en kan de start of doorontwikkeling zijn van de implementatie van de meldcode.

 

Tijdsinvestering

De training duurt 3 dagen of 6 dagdelen. Van te voren wordt er van je verwacht dat je de meldcode van je eigen organisatie door hebt genomen. Tijdens de training maak je je eigen plan van aanpak op maat. Hier moet je ong 10 uren voor meenemen.

 

Kosteninvestering

Deze training kost €675 pp en voor leden €625. Deze training kan ook intern worden gegeven voor 625,- pp met een max van €4975,- excl. reiskosten. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. Deze training is vrijgesteld van BTW.

 

Resultaat

Bij 100% aanwezigheid en een plan van aanpak die met een goed wordt beoordeeld ontvang je het certificaat.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.