Werken met baby’s

Werken met baby’s is de training voor professionals die de kwaliteit van de babyopvang willen verhogen. Baby’s maken een gigantische ontwikkeling door en je wil graag een situatie creëren waarin kinderen zich welbevinden en optimale ontwikkelingskansen hebben.

Vanaf 2023 moeten alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken een diploma, certificaat of cijferlijst hebben volgens de wet IKK. Deze training voldoet aan de criteria van de wet IKK. De Coole KIDS Box heeft de licentie ontvangen om deze training te kunnen geven.

Inhoud

Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 tot 3 uur.

1 Visie op baby’s en kinderopvang

2 Het bieden van emotionele ondersteuning

3 Respect voor autonomie

4 Structuur en continuïteit

5 Zeggen wat je doet, benoemen wat je ziet

6 Ontwikkelingsstimulering en het begeleiden van interacties

7 Een veilige en uitdagende speelomgeving creëren

8 Samenwerken met collega’s en ouders: uitwisselen en afstemmen

 

Voor wie?

Deze training is er speciaal voor professionals die werken met 0-jarigen met een MBO denk- en werkniveau. De training wordt gegeven op MBO-niveau.

 

Resultaat

Het doel van deze training is dat jij je als  professionals bewust wordt van de belangrijke rol die jij hebt voor het welbevinden en de ontwikkeling van baby’s. Je gaat aan de slag met de aangeboden theorie en voert vervolgens de opdrachten en oefeningen uit, waardoor je je de vaardigheden eigen kunt maken. Vervolgens kun jij de kwaliteit van de babyopvang naar een hoger niveau brengen.

Na een actieve en volledige deelname aan de training en het positief uitvoeren van je opdrachten, ontvang je na afloop je erkende certificaat.

 

Duur

De 8 bijeenkomsten duren elk 2,5 tot 3 uur. Tussen de bijeenkomsten zitten 2 weken, zodat je de tijd hebt om de opdrachten goed uit te voeren voor de volgende bijeenkomst. Deze opdrachten vragen ook ong. 3 uur tijd. De opdrachten kunnen bestaan uit een praktijkopdracht, huiswerkopdracht en /of een leesopdracht.

 

Kosten

De kosten voor de open inschrijving van deze training bedragen € 495,00 pp. Kom je met meerdere personen vanuit je organisatie? Dan zijn de kosten € 450,00 pp.

Voor onze leden € 450,00 pp.

Deze training kan ook intern worden aangeboden. Dan zijn de kosten € 4250,- of €450,00 pp. Bij meerdere groepen maken wij een offerte op maat.

Deze training is vrijgesteld van BTW en incl. het boek Werken met baby’s, excl. reiskosten.

 

Het is ook mogelijk om deze training in 4 dagen te volgen op onze locatie. Deze dagen starten om 10:00 en duren tot 16:00. Wij zorgen voor een goede verzorging qua koffie, thee, lunch en een tussendoortje.

Review

Ingrid van den Brandhof

"Anja geeft de training op een pakkende manier!"

Anja geeft de training op een pakkende manier!
Door afwisseling van opdrachten, spel en theorie blijf je goed bij de les. En dat is heel prettig omdat het soms een lange zit is, maar op deze manier is dat niet heel erg en gaat de tijd heel snel voorbij!!
Anja neemt ook heel erg de tijd voor iedereen, ze laat iedereen uitpraten en is benieuwd naar ieder hun verhaal!! En op een leuke manier kapt ze het verhaal af en gaat verder met de les👍
Anja je bent een topper, maar dat wist je al😃

Ineke vd Linde

"Anja weet door middel van vertellen, van opdrachten, van vragen stellen de aandacht van ons allemaal goed vast te houden."

“Werken met baby’s, heb jij daar een training voor nodig?” dat is mij de laatste weken vaak gevraagd door kennissen, door vraagouders en door mijn eigen thuisfront.

Sowieso sta ik open voor elke cursus/training die op mijn pad komt en mijn motto is dan ook al snel “ik steek er altijd wat van op!” Daar kwam bij dat ik dit jaar al 2 baby’s op de groep heb en al wist dat ik er het komend jaar nog 2 bij krijg.

Maar deze training doet vanaf dag 1 heel veel met mij. Het is de samenstelling van de groep (allemaal enthousiast, we voelen elkaar op heel veel vlakken aan en er is herkenning) én het is de manier waarop er training wordt gegeven.

Het is een hele dag. De aandacht verslapt niet. Anja weet door middel van vertellen, van opdrachten, van vragen stellen de aandacht van ons allemaal goed vast te houden.

Door de manier waarop ze het doet, zet ze mij aan tot nadenken, tot bewustwording van mijn eigen handelen, denken en zienswijze. Er gaat ongemerkt toch wel het e.e.a. op de automatische piloot. Je leert nadenken over hoe het voor jouw situatie anders kan en bewust weer meer tijd/aandacht te creëren voor 1-op-1-momenten met baby’s/kinderen. Je ziet/voelt onmiddellijk het effect van de opdrachten die je mee naar huis krijgt.

Door middel van voorbeelden/opdrachten/visies/technieken leer je ook om zelf niet altijd in de “5e versnelling” bezig te zijn omdat je nog zoveel “moet”.

Ik ben heel erg blij met mijn beslissing om deze training te gaan volgen.

Inge vd Moolen

"ik zal je vertellen hoe ontzettend leuk dit is, zelfs voor een oude rot in het vak"

Ik ben sceptisch aan de opleiding Werken met Baby’s begonnen. Ik dacht, waarom moet ik na 25 jaar nu nog een opleiding dáár voor doen. Ik heb al zoveel baby’s gehad, waarom?
Maar ik zal je vertellen hoe ontzettend leuk dit is, zelfs voor een oude rot in het vak.
Ik kwam dingen tegen die ik niet wist en ben dit op “mijn” baby’s gaan toepassen. Een baby rollend verschonen ipv aan de beentjes omhoog tillen! Ik wist het niet!
Ik werd er zelfs vrolijk van, deze opleiding te mogen volgen. Geleid door een zeer bevlogen en gedreven cursusleidster, die met al haar ervaringen dit met ons wil delen.
4 zaterdagen, met ook zeker huiswerk. Maar door alle informatie die wij hebben gekregen en dit toe te passen in ons mooie beroep: Gastouder in de kinderopvang, gaat er voor mij in ieder geval weer een wereld open en kan ik op een hele mooie manier nog meer genieten van deze schattige jonge mensjes.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.