MENU
Menu

Gastouders en de relatie met het GOB

Gastouders en de relatie met gastouderbureaus

Als gastouder moet je samenwerken met een gastouderbureau, zodat ouders de opvang vergoed kunnen krijgen. Als gastouder mag je dan ook echt wel uitspreken, waarom je voor een bepaald bureau hebt gekozen. Je staat immers voor kwaliteit binnen je eigen opvang en je wilt deze kwaliteit dan ook terug zien bij het gastouderbureau.

Stel je voor dat er iets speelt en je krijgt ondersteuning van je bureau, dan is dat ook erg belangrijk voor de ouders en hun kind. Ook als er opleidingen worden aangeboden, ondersteuning bij het invullen van de toeslagen voor ouders, is dat erg fijn voor ouders. Ouders willen kwalitatieve opvang en kiezen voor jou en verwachten dat jij de juiste keuze maakt. Voor hun is het immers lastig kiezen.

Maar wat zijn dan de verschillen waar je op kunt letten?

  • Bereikbaarheid, als je ergens mee zit, krijg je dan ook vlot reactie en hulp?
  • Kloppen de betalingen en gaan deze soepel en vlot en als het fout gaat, zijn ze er dan ook?
  • Mag je zelf je tarief, contract etc bepalen en adviseren ze eventueel hierbij?
  • Ben je automatisch collectief verzekerd?
  • Zijn er trainingen, opleidingen en workshops die je kunt volgen? Zijn ze ook toegankelijk voor ouders?
  • Kijkt het bureau mee naar de kinderen? Observeren ze ook op verzoek van jou?
  • Kunnen ouders bij vragen en problemen ook bellen?
  • Is het bureau kundig en op de hoogte van de veranderingen? Blijven zij ook bijscholen?
  • Is het een persoonlijk contact? Heb je een vertrouwd gevoel?
  • Etc

“Maar ouders willen alleen maar zo goedkoop mogelijk.” Is dat wel zo? Als je uitlegt, waarom je voor een bureau kiest en wat zij doen voor jou, snappen ouders het ook beter. Ze zien dan in, dat het niet alleen om de administratie draait. Natuurlijk kijk je nog steeds naar de prijs en kwaliteit verhouding van het bureau. Zijn alleen de duurste bureaus goed? Absoluut niet, er zijn genoeg bureaus goed, die niet de hoofdprijs vragen, geen minimale kosten hanteren, maar wel maximale kosten, met persoonlijke aandacht. Het is misschien even zoeken, maar ze zijn er echt. Durf te kiezen en te staan voor de kwaliteit van je opvang!

Samen zorgen we er voor dat de kwaliteit van de gastouderopvang omhoog gaat! Wie wil dat nou niet?

Omdat ik wil staan voor een goede kwalitatieve kinderopvang. Zijn we in 2012 ook een kleinschalig gastouderbureau voor Twente en Ijsselland begonnen. Meld je gerust aan, als jij ook voor kwaliteit staat en dit wil uitstralen naar je ouders.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design