MENU
Menu

Spelenderwijs ontwikkelen: Haal jij er al genoeg uit?

Je vindt het belangrijk dat de kinderen in je opvang Spelenderwijs Ontwikkelen? Maar vraag je je af of je er wel genoeg uit haalt? Je bent niet de enige die dit denkt en graag wil. Toch kun je er waarschijnlijk nog veel meer uit halen.

Hieronder een paar tips om te kijken wat je nog meer kunt doen:

1/ De basis van het spelenderwijs ontwikkelen zit hem in het stimuleren van de Hersensamenwerking. Iedereen heeft 2 hersenhelften en het is erg belangrijk dat deze 2 samenwerken. Vooral bij kinderen is dit belangrijk, omdat zij in 4 jaar gigantisch ontwikkelen. Als je de samenwerking gaat stimuleren, worden de weggetjes mooie asfaltwegen ipv de zandweggetjes. Je kunt dit oa stimuleren door een zoekboek te lezen of door bijv kruislings te klappen. Tik met je rechterhand, je linkerknie aan en dan andersom. Lukt dit ook lopend?

2/ Kijk eens vanuit een andere blik naar je materialen. We hebben vaak de neiging om te zeggen hoe iets hoort. Maar vaak heeft een kind daar ook eigen beelden van en bedenkt het heel iets anders en dat is natuurlijk ook goed. Stimuleer deze creatieve ideeën.

3/ Tja, die heerlijke automatische piloot en die tunnelvisie. Lastig hè, om daar uit te komen? Maar ja, het is toch erg belangrijk. Blijf zelf ontwikkelen en sparren met je collega’s. Ook voor je eigen hersenen is dit erg belangrijk.

4/ Kijk eens naar de ontwikkelingsgebieden. Komen ze allemaal wel aan bod? Of krijgt de een veel meer aandacht dan de anderen? Ben je je hier ook bewust van?

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips. Wil je graag nog veel meer weten over het Spelenderwijs Ontwikkelen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is het volgen van de training Spelenderwijs Ontwikkelen. Dit is een training die je op een avond of een dagdeel kunt volgen en je weet dan direct de basis van het Spelenderwijs Ontwikkelen en je kunt direct de volgende dag aan de slag gaan. Deze training kun je ook met je eigen team volgen op je eigen locatie.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design