MENU
Menu

Vakantie en nu?! Oefenen?

De meeste kinderen hebben bijna vakantie. Even lekker genieten en vooral rust. Even geen verplichtingen, maar gewoon kunnen spelen en bewegen. Ook het hoofd heeft even rust nodig. Alle geleerde dingen moeten hun eigen plekje krijgen en geïntegreerd worden. Heel veel kinderen zijn hier dan ook echt aan toe. Ze zijn het leren echt even zat.

Een aantal kinderen heeft alleen wel de opdracht meegekregen om tijdens de vakantie wel te blijven oefenen, want het zou wel weer eens weg kunnen zakken. Komt je kind altijd goed mee op school? Dan pakt het alles na de vakantie ook wel weer op. Heeft je kind moeite met bepaalde onderdelen en vindt hij of zij het leuk om af en toe wat te doen? Doe het dan gewoon spelenderwijs. Maak er leuke spelopdrachten van. Denk er wel aan dat kinderen vakantie hebben en gewoon moeten kunnen buitenspelen. Ook vervelen is niet erg, meestal komen ze dan zelf wel dat de leukste ideeën. Je hoeft niet elke dag wat te plannen om ze te vermaken.

Voor die kinderen die het leuk vinden om toch wat te doen, heb ik een bingokaart ontwikkeld. Spelenderwijs oefenen. Spreek samen af wanneer je kind Bingo heeft. Al bij 1 rij of direct de hele kaart vol? Wat voor leuks kan het verdienen? Een picknick of een spelletje doen? Of mag het zelf kiezen? Bij deze bingokaart is ook rekening gehouden met het buitenspelen, want dat is en blijft het belangrijkste om de hersenen uit te dagen!

Zomerbingo downloaden
© 2024 | Webdesign Kuipers Design