MENU
Menu

Waarom wij begonnen zijn met de Coole KIDS Box?

Waarom wij begonnen zijn met de Coole KIDS Box?

Na 12 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, merkte ik dat ik de kinderen geweldig vond, maar de passie weg voelde glippen. Alle kinderen zijn uniek en vragen ook een eigen benadering. Ik had het gevoel dat ik binnen het onderwijs dat niet meer voldoende kon bieden. Tja, ik ben en blijf een perfectionist en wil ook graag het maximale ook mijzelf halen. Het werd dus tijd om een keuze te maken vond Mark. Als ik mijn passie wilde volgen, moest ik het gewoon gaan doen!

In mijn hoofd kwam het stemmetje met “spelenderwijs leren en ontwikkelen en niet zo schools, zelf laten ontdekken” steeds vaker naar boven ploppen. Maar ja wat kon ik dan doen? Ik besloot dat ik het vanaf de basis aan wilde pakken. Want als kinderen er mee opgroeien en van nature op zoek gaan naar de uitdaging, dan blijven ze dat hopelijk hun hele leven doen, als ze het als een succes ervaren.

Samen hebben we alle ideeën op papier gezet en kwamen we tot de conclusie, dat we de passie achterna gaan. Mark heeft de box ontworpen en onze dochter liep binnen en riep direct: “wow, wat een coole kids box!” En de naam was er ook….

Als baby’s worden geboren zijn ze vooral bezig met de wereld van de andere mensen. Gezichten imiteren, klanken proberen na te bootsen. Al vanaf 3 a 4 maanden verplaatst het al voorzichtig naar de wereld van de dingen. Vanaf ongeveer 9 maanden speelt de wereld van de voorwerpen een steeds grotere rol. Samen met een materiaal bezig zijn of het alleen gaan uitproberen bieden leuke uitdagingen.

Dat is dan ook de reden dat wij de Coole KIDS Box op deze manier hebben ingericht. Mooie (duurzame) materialen voor kinderen van 0-6 of 0-12. Of juist specifiek voor de peutergroep of de BSO. Alles is mogelijk. We houden daarbij rekening met de zone van de naaste ontwikkeling.

Daarnaast is ook de rol en de uitdaging van de pm’er belangrijk. Altijd op de automatische piloot draaien met jaar in jaar uit dezelfde thema’s geeft ook niet meer die uitdaging. Vandaar dat de boxen elke 2 maanden worden gewisseld en zo brengt het nieuwe uitdagingen voor het kind, maar ook voor jou als professional. Jij moet de nieuwe materialen ook ontdekken, met speltips erbij, en zo houden we elkaar scherp.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design