MENU
Menu

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding

Opvoeden een makkelijk woord, maar wanneer doe ik het nu goed? Wie heeft de handleiding?

Het belangrijkste is dat elke ouder, opvoeder echt zijn best doet. Niemand weet de beste manier van opvoeden. Ieder kind is immers anders en heeft dus ook een andere aanpak nodig. Weet je dan altijd wat ze nodig hebben? Was het maar waar… Je komt er achter door van alles uit te proberen en de beste manier te vinden. En geloof mij, iedere ouder denkt wel eens, waar is het behang waar ik ze achter kan stoppen….

Verschil tussen de kinderen moet er natuurlijk zijn. Een kind dat nooit iets onderneemt, uit gaat zoeken, komt er anders nooit achter hoe alles gaat en werkt. Wat zijn de grenzen en waar zijn ze? Ze hebben het zo nodig om zichzelf te leren kennen en voor zichzelf op te komen. Dit proces komen ze in hun leven meerdere keren tegen en hoe mooi is het dat we ze hier nu al mee kunnen helpen, terwijl ze nog klein zijn.

En als je naar jezelf kijkt weet je eigenlijk ook wel hoe je kind die handvatten wil ontvangen. Hoe vaak horen we ouders niet zeggen, ik hoef alleen nog maar te kijken of….. terwijl dit bij je andere kind geen invloed heeft. Dus kijk goed naar je kind en de signalen en doe het op de manier die daar bij past. En natuurlijk doet iedereen wel eens iets, waarvan je later denkt, oeps… en hoe sterk is het dan als je kunt zeggen: ”Sorry, dat had ik niet mogen doen of zeggen. Kom eens hier voor een dikke knuffel of high five!”

Opvoeden is erg leuk, maar soms ook erg lastig…….

Wil je graag meer informatie? Deze week worden er op diverse plaatsen informatiebijeenkomsten gehouden. Loes is hier een voorbeeld van in de regio Twente. Deze bijeenkomsten zijn meestal gratis bij te wonen.

 

 

© 2024 | Webdesign Kuipers Design