MENU
Menu

Natuurlijk spelmateriaal

Spelen met natuurlijke materialen is goed voor de sensomotorische ontwikkeling. Kinderen kunnen dan van “niets” “iets” maken. Kinderen die gewend zijn om niet steeds vermaakt te worden, worden erg creatief in het bedenken van spelvormen en spelmaterialen. Ga eens samen naar het bos en laat de kinderen activiteiten bedenken. Wedden dat er leuke dingen ontstaan?

Geef de kinderen eens een mandje mee om hun schatten in te stoppen om mee te nemen. Zo kun je als je terug komt, deze schatten gebruiken bij je thematafel of in de “buitenkeuken”. Laat ze ook hier weer hun fantasie gebruiken.

Zijn de kinderen nog niet zover en vinden ze het lastig? Ga dan eens op verschillende manieren met blaadjes aan de slag.

  • Maak een engel op de grond tussen de blaadjes
  • Maak een wervelstorm door de blaadjes in de lucht te gooien
  • Observeer de verschillende soorten blaadjes en vormen
  • Ontwerp een stilleven of teken een boom met takken en laat ze hem afmaken met de blaadjes
  • Neem een eierdoos mee met in elk vak een kleurtje en laat ze hem vullen met schatten uit het bos

Daarnaast is het erg leuk om je eigen route te bedenken en maak er een leuk verhaal bij. Pas bijvoorbeeld de tekst van “Wij gaan op berenjacht” toe. Ook kun je een leuke speurtocht doen of een bingo. Geef dan alle kinderen een Bingokaart en ga op zoek naar de voorwerpen op de kaart.

 

© 2024 | Webdesign Kuipers Design