MENU
Menu

Goedkope uitjes

De afgelopen twee weken hebben we in onze blogs tips gegeven over uitjes in de natuur. Deze uitjes zijn allemaal vrij betaalbaar. Maar natuurlijk zijn er nog meer dan genoeg goedkope of gratis uitjes te bedenken. Daarover meer in deze blog.

Picknick in het bos

Wat wij erg leuk vinden is om te gaan picknicken in het bos. Je neemt een kleed, een mand met lekkers en wat speelgoed mee en je hebt gegarandeerd een leuke middag of avond. Terwijl de kinderen lekker spelen hebben jullie als ouders even tijd om lekker bij te kletsen. Het is natuurlijk ook super leuk om een spelletje mee te nemen en deze met het hele gezin te spelen.

Op het water

Een boot(je) huren is ook een super leuke activiteit. Heb je oudere kinderen denk dan eens aan kanoën/kajakken of suppen. Je bent lekker in de natuur bezig en je ziet je omgeving vanuit een heel ander perspectief. Natuurlijk zorgt het vooral voor veel plezier. Bovendien moet je met kanoën ook goed samenwerken, ook goed voor de band tussen jouw kind en jou.

Een stranddag

Wat het bij kinderen ook altijd goed doet is een dagje aan zee of bij een meer. Geef ze een emmer en een schepje en je hebt er geen kind meer aan. Ook vliegeren is een super leuke activiteit om samen te doen. Wist je dat er in Nederland meerdere kindvriendelijke stranden zijn? Ideaal voor jonge gezinnen.

De kinderboerderij

Een bezoek aan de kinderboerderij is ook altijd gegarandeerd goed. Kinderen kunnen dieren knuffelen, spelen in de speeltuin, maken een ritje op een pony of een tractor en leren spelenderwijs ook over dieren. Vaak mag je zelfs je eigen eten en drinken meenemen, je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt.

Maisdoolhof

Ken je het maïsdoolhof al? Je vindt er steeds meer in Nederland. Via kronkelende wegen ga je op speurtocht door een groot maisveld. Leuk en spannend, voor jong maar zeker ook voor oud. Vaak zijn er bij maïsdoolhoven meerdere activiteiten te doen. Je kan bijvoorbeeld een rondleiding krijgen op de boerderij, spelen in de zandbak, zwemmen in maïs, bloemen plukken in een bloemplukveld of beklim een uitkijktoren. Genoeg leuks te doen dus!

Wandelen

In de vorige blog zijn de wandelpaden al even onder de aandacht gebracht. Maar wist je dat er overal in Nederland ook speelbossen zijn of kabouterpaden? In het speelbos vind je op de route leuke speeltoestellen. Met het kabouterpad gaan de kinderen gewapend met een rode puntmuts en een rugzakje op zoek naar kaboutersporen en voeren ze allerlei opdrachten uit.  Plezier gegarandeerd!

 

Heb jij nog een leuke tip?  Laat dan een reactie achter in de comments!

 

© 2024 | Webdesign Kuipers Design