MENU
Menu

Tips binnenactiviteiten herfst

Binnenactiviteiten herfst

De Herfst verleent zich erg goed om leuke activiteiten te doen met schatten die je in de natuur kunt vinden. Hieronder vind je 20 activiteiten voor binnen.

·        Sorteren

Sorteer alle schatten in de mand in het juiste bakje. Doe allemaal eikels, kastanjes, blaadjes etc. in een mand en laat ze deze in kleinere bakjes sorteren.

·        Gebruik de zand- of watertafel als sensorische tafel en doe daar allemaal herfstmaterialen in. Stop er kaboutertjes in en het spel kan beginnen.

·        Lees een verhaal voor over de herfst en laat de kinderen het uitbeelden.

·        Verzamel allemaal blaadjes en 2 kastanjes per persoon. Prik een ijzerdraadje in de eerste kastanje en rijg alle blaadjes op het draad en sluit weer af met een kastanje. Zo heb je een mooie rups gemaakt.

·        Stop allemaal grote dennenappels in een rieten mandje. De kleinsten halen ze er uit en stoppen ze er weer in.

·        Herfstslinger maken

Verzamel allemaal blaadjes en maak er met een witte stift of wasco mooie tekeningen op. Rijg ze vervolgens als een slinger aan elkaar.

·        Plak een blaadje op papier en teken er pootjes onder en een gezichtje op en maak zo een dier.

·        Hol een pompoen uit en stop er een stukje oase in. Verzamel leuke bloemen en stop ze in de oase. Ontwerp zo je eigen bloemstukje.

·        Kabouterhuisjes maken van lego of kosteloos materiaal.

·        Stempelen met kastanjes, dennenappels, beukennootjes en blaadjes.

·        Leg een blaadje onder een A4tje en ga er met wasco overheen. Krijg je de nerven mooi op je blad?

·        Pak een grote bak en doe er allemaal mais in. Vul hem aan met boerderijdieren, poppetjes en een trekker.

·        Versier kastanjes met een witte stift en maak er “happy stones” van en verstop ze in de buurt.

·        Plak of teken een kale boom op het raam. Laat de kinderen met raamstiften de blaadjes en vallende blaadjes erbij tekenen.

·        Zet de kinderen in een kring. Een kind gaat in het midden zitten met zijn ogen dicht. Een ander kind gaat kriebelen als een klein spinnetje. Waar voel je dit?

·        Pak een vergiet of wasmand en maak er een spinnenweb van met touw. Leg op de bodem allemaal herfstschatten. Kun je alles er uit halen?

·        Pak een bak en leg er een A4tje in. Doe 3 druppels verf op het blad. Leg er een kastanje in en laat hem rondrollen. Laat je kunstwerk vervolgens drogen.

·        Pak een mand of koffertje en kies een materiaal voor elk liedje over de herfst. Bijvoorbeeld een blaadje voor Herfst Herfst wat heb je te koop en een paddenstoel voor Kabouter Spillebeen. Laat een kind er iets uithalen en zing dan samen dat liedje.

·        Verstop in de ruimte allemaal kaboutertjes. Wie kan ze vinden?

·        Pak een wc-rol en verf hem bruin of plak er een bruin papiertje omheen. Plak aan de binnenkant allemaal reepjes vlechtstroken van 10-15 cm. Laat de kinderen deze krullen met de binnenkant van een schaar.

 

© 2024 | Webdesign Kuipers Design