MENU
Menu

Kabouterpaden

Kabouterpaden

Het is weer herfst en dan merk je soms dat kinderen, maar ook volwassenen weer even moeten wennen. Je hebt de neiging om iets minder naar buiten te gaan, omdat het wat frisser is, maar daardoor ontvang je minder zonnestralen en vitamine D. Ga dus wel bewust even naar buiten en geniet van de mooie kleuren en het zonlicht dat door de bomen schijnt.

Een mooie buitenactiviteit in de herfst is het lopen van een kabouterpad. In de bossen kun je al heel vaak een Kabouterpad vinden. Meestal zijn het kortere wandelroutes tot maximaal 2 kilometer. Met onze kinderen gingen wij jaarlijks al naar de Sallandse Heuvelrug om deze route te lopen. Op de site https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/kabouterpad van staatsbosbeheer kun je een overzicht vinden van hun kabouterpaden. Deze kabouterpaden zijn vrij toegankelijk, ze liggen immers in het bos, maar je kunt er ook voor kiezen om een pakket af te nemen en dan krijgen de kinderen een opdrachtenboekje, een puntmuts en knapzak mee. Naast deze kabouterpaden zijn er ook routes die door campings, restaurants etc. zijn aangelegd. De paden zijn meestal in het bos en daardoor zijn de paden wisselend en dus bijna nooit verhard. Hou hier dus rekening mee als je kinderen in een buggy of kinderwagen hebt. Heeft het geregend? Dan kunnen laarzen ook handig zijn.

Vaak vind je bij deze routes ook een klimbos of natuurspeeltuin. Zo kun je er een leuke middag van maken. Kinderen vinden het ook fantastisch om te picknicken in het bos. Denk dus van te voren na hoelang je hier naar toe wil gaan. Kinderen houden het meestal langer vol dan je denkt….

Lukt het je niet om naar een kabouterpad te gaan? Dan kun je uiteraard ook je eigen pad in de tuin maken. Maak kleine deurtjes van hout van ongeveer 10 cm hoog en 5 cm breed. Geef iedere deur een ander kleurtje. Zet deze deurtjes in de tuin tegen een stam aan. Laat de kinderen ze allemaal zoeken. Daarnaast kun je ergens een mini waslijntje ophangen, ministoeltjes van wasknijpers en andere accessoires verstoppen.

Je zult merken dat de fantasie van de kinderen wordt geactiveerd. Ze ontdekken namelijk ook andere dingen waar jij niet aan hebt gedacht. Laat je dus verrassen en ga mee in het spel van het kind.

Geniet van de mooie herfstmomenten en kleuren!

 

© 2024 | Webdesign Kuipers Design