Trainingen Coole KIDS Box

Trainingen

Jezelf scherp houden en blijven ontwikkelen vinden wij erg belangrijk. Dat is ook de reden dat wij zelf jaarlijks meerdere trainingen volgen.

Dat is dan ook de reden dat wij kindgerichte trainingen voor de kinderopvang verzorgen met een MBO denk- en werkniveau. Al onze trainingen zullen dan ook op MBO-niveau gegeven worden. Dus ben je werkzaam in de kinderopvang en op zoek naar een passende training? Dan zit je goed bij ons!

Hier zullen steeds meer trainingen beschikbaar komen. Wil je graag een training volgen, die er nog niet bij staat? Geef het aan en wij gaan er mee aan de slag, als het binnen onze visie past.

Veel plezier met het blijven ontwikkelen!

Basistraining, jaarlijks inclusief

Tijdens de jaarlijkse basistraining beginnen we met een steeds wisselend onderwerp. Dit kan gaan over Hoogbegaafdheid, Sociaal Emotionele problemen, Leren, Beelddenkers etc.

Vervolgens gaan we met z’n allen aan de slag. Hoe gebruik je de materialen? Wat doen collega’s er mee en wat kunnen we samen nog bedenken om er nog meer uit te halen.

Na afloop ontvang je een certificaat.

Spelenderwijs Ontwikkelen basistraining

Samen spelen, leren en ontdekken. Wie wil dit nou niet?!

De term spelenderwijs ontwikkelen hoor je steeds vaker. “Oh, maar dat doe ik al!” Dat klinkt er vaak achteraan. De vraag is alleen, doe je dit al bewust of laat je kinderen gewoon spelen met het materiaal? Dus hou je tijdens het spelen bewust rekening met de interactieve vaardigheden of laat je ze gewoon hun gang gaan? Bied je ze ook materialen aan uit de zone van de naaste ontwikkeling of kiezen ze altijd zelf?

Tijdens de workshop spelenderwijs ontwikkelen ga je samen met Anja Lutz van de Coole KIDS Box aan de slag met de theorie en met de praktijk.

Training Spelenderwijs Ontwikkelen Verdiepingstraining

Tijdens deze dag gaan we nog dieper in op de theorie met nog meer tips en ideeën.

De informatie volgt zsm

Spelenderwijs Ontwikkelen Praktijkdag

Tijdens deze praktijkdag ga je zelf materialen ontwikkelen en maken op alle gebieden van de ontwikkeling voor je eigen opvanggroep.

Meer informatie volgt.

Training Verbeterde Meldcode

De meldcode moet je gebruiken, maar melden is niet verplicht. Hoe ga je nu om met de meldcode en wat houdt het eigenlijk in?

De meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals goed te reageren bij het signaleren van dit soort geweld. Er bestaat bij Leerkrachten, PM-ers, Gastouders en Bemiddelingsmedewerkers veel behoefde aan meer informatie over de meldcode. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft speciaal voor deze doelgroep de training ‘Werken met de meldcode’ ontwikkeld. De Coole KIDS Box heeft de licentie om deze training te verzorgen.

Verdiepingstraining Meldcode: Signaleren in de opvang

Hoe herken je signalen? Wat is wel een signaal en wat niet? Wat wordt er van mij verwacht bij Stap 1 van de Verbeterde Meldcode? We merken steeds vaker dat er erg veel vragen zijn en er veel onzekerheid heerst bij de eerste stap. Deze training maken we daarom helemaal op maat en ism de aandachtsfunctionaris van de locatie.

 

Verbeterde Meldcode: Aandachtsfunctionaris

“Hoe implementeer ik de meldcode binnen de organisatie?”
“Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers signaleren en in overleg met betrokkenen handelen?”
“Op welke wijze kan ik medewerkers begeleiden in het bespreken van signalen van onveiligheid en geweld?”
“Voldoet onze meldcode aan het wettelijk kader en de eisen van de inspectie?”
“Hoe zorg ik ervoor dat de aanpak van huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ouderenmishandeling echt bij ons op de kaart staat en blijft staan?”

Herken je jezelf hierin? Dan adviseren we jou om deze training te volgen.

Werken met baby’s

Werken met baby’s is de training voor professionals die de kwaliteit van de babyopvang willen verhogen. Baby’s maken een gigantische ontwikkeling door en je wil graag een situatie creëren waarin kinderen zich welbevinden en optimale ontwikkelingskansen hebben.

Vanaf 2023 moeten alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken een diploma, certificaat of cijferlijst hebben volgens de wet IKK. Deze training voldoet aan de criteria van de wet IKK. De Coole KIDS Box heeft de licentie ontvangen om deze training te kunnen geven.

 

Oog voor Interactie

Deze training versterkt de professionele kwaliteit door in te zoomen op de interactievaardigheden en de inzet van taal als pedagogisch middel. Het persoonlijk handelen wordt sterker gemaakt door naar eigen filmbeelden te kijken en daar samen met andere deelnemers over te praten en daarvan te leren. Per deelnemer worden de stappen bepaald voor individuele groei. De trainer fungeert daarin ook als coach. De Coole KIDS Box heeft de licentie ontvangen om deze training te kunnen geven.

Tink Interactievaardigheden

Deze tekst volgt zsm

Focus

Herken je je in een van onderstaande punten bij jezelf of bij kinderen?

  • Kinderen en volwassenen moeten erg veel ballen in de lucht houden. Er wordt steeds meer van iedereen verwacht en je hebt het gevoel dat je ook aan alle verwachtingen moet voldoen. Het gevolg is een vol en chaotisch hoofd.
  • Je vindt het lastig om je aandacht op 1 ding te focussen of je hebt moeite met het lezen van stukken.
  • Je wilt graag meer rust gedurende de dag, zodat je op bepaalde momenten even kunt knallen.
  • Je bent erg druk en hebt moeite met concentreren.
  • Je wilt graag dat je lichaam meer in balans komt, het lichaam weer een geheel wordt.
  • Je wilt je zelfvertrouwen graag een boost geven.

Dan is deze dag iets voor jou. Tijdens deze dag gaan we eerst met de theorie aan de slag en gaan we vervolgens bezig met de praktijk. Je leert ritmische oefeningen, zodat je jezelf  fysiek, sociaal emotioneel en cognitief ontwikkelt. Deze oefeningen stimuleren de samenwerking van de hersenhelften, zodat je meer in balans komt en je meer rust ervaart in je hoofd.

 

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

Tijdens deze training kijken we samen naar de signaleringslijsten en naar materialen die je kunt gebruiken voor je opvang om deze kinderen ook te kunnen begeleiden.

Meer informatie volgt zsm.

Zindelijk?!

Wanneer wordt een kind zindelijk?

Hoe verloopt de zindelijkheidsontwikkeling?

Op welke manier kan ik als opvoeder het kind begeleiden?

Hoe kan ik als professional ouders ondersteunen?

Zindelijkheid is een van de belangrijkste ontwikkelingsopgaven voor kinderen en een belangrijke opvoedingstaak voor volwassenen. Een nieuwe mijlpaal ontstaat! Sla de handen in een, bereid je voor en ga samen met het kind op weg naar zindelijkheid!

 

Agenda

Wanneer? Wat? Eventuele kosten
2/11 Spelenderwijs Ontwikkelen Gastouder event Delft € zie site
9/11 Werken met Baby's in Siddeburen Groningen € zie site
16/11 Werken met Baby's Hengelo (dag 2) € zie site
30/11 Werken met Baby's Hengelo (dag 3) -
14/12 Werken met Baby's Hengelo (dag 4) -
16/01/2020 Spelenderwijs Ontwikkelen Kindvak Den Bosch -
17/01/2020 Spelenderwijs Ontwikkelen Kind Vak Den Bosch -
18/01/2020 Spelenderwijs Ontwikkelen Kind Vak Den Bosch -
feb /mrt Werken met Baby's Almere -
14/03/2020 Focus Hengelo € 95,- en 75,- voor leden
6/04/2020 Spelenderwijs Ontwikkelen KDV de Dondersteen Kollumerzwaag -
2/11
Spelenderwijs Ontwikkelen Gastouder event Delft
€ zie site
9/11
Werken met Baby's in Siddeburen Groningen
€ zie site
16/11
Werken met Baby's Hengelo (dag 2)
€ zie site
30/11
Werken met Baby's Hengelo (dag 3)
14/12
Werken met Baby's Hengelo (dag 4)
16/01/2020
Spelenderwijs Ontwikkelen Kindvak Den Bosch
17/01/2020
Spelenderwijs Ontwikkelen Kind Vak Den Bosch
18/01/2020
Spelenderwijs Ontwikkelen Kind Vak Den Bosch
feb /mrt
Werken met Baby's Almere
14/03/2020
Focus Hengelo
€ 95,- en 75,- voor leden
6/04/2020
Spelenderwijs Ontwikkelen KDV de Dondersteen Kollumerzwaag

Inschrijven

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor een van de trainingen. Na inschrijving ontvang je een mail met je voorlopige aanmelding en vervolgens ontvang je van ons een mail met alle details.

Klachten

Helaas kun het voorkomen dat er een klacht ontstaat tijdens de training. Wij, als Coole KIDS Box, nemen deze klachten serieus en hebben hier een klachtenprocedure voor.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.