Trainingen

Jezelf scherp houden en blijven ontwikkelen vinden wij erg belangrijk. Dat is ook de reden dat wij zelf jaarlijks meerdere trainingen volgen.

Dat is dan ook de reden dat wij kindgerichte trainingen voor de kinderopvang verzorgen met een MBO denk- en werkniveau. Al onze trainingen zullen dan ook op MBO-niveau gegeven worden. Dus ben je werkzaam in de kinderopvang en op zoek naar een passende training? Dan zit je goed bij ons!

Hier zullen steeds meer trainingen beschikbaar komen. Wil je graag een training volgen, die er nog niet bij staat? Geef het aan en wij gaan er mee aan de slag, als het binnen onze visie past.

Veel plezier met het blijven ontwikkelen!

Basistraining, jaarlijks inclusief

Tijdens de jaarlijkse basistraining beginnen we met een steeds wisselend onderwerp. Dit kan gaan over Hoogbegaafdheid, Sociaal Emotionele problemen, Leren, Beelddenkers etc.

Vervolgens gaan we met z’n allen aan de slag. Hoe gebruik je de materialen? Wat doen collega’s er mee en wat kunnen we samen nog bedenken om er nog meer uit te halen.

Na afloop ontvang je een certificaat.

Spelenderwijs Ontwikkelen

Samen spelen, leren en ontdekken. Wie wil dit nou niet?!

De term spelenderwijs ontwikkelen hoor je steeds vaker. “Oh, maar dat doe ik al!” Dat klinkt er vaak achteraan. De vraag is alleen, doe je dit al bewust of laat je kinderen gewoon spelen met het materiaal? Dus hou je tijdens het spelen bewust rekening met de interactieve vaardigheden of laat je ze gewoon hun gang gaan? Bied je ze ook materialen aan uit de zone van de naaste ontwikkeling of kiezen ze altijd zelf?

 

Training Verbeterde Meldcode

De meldcode moet je gebruiken, maar melden is niet verplicht. Hoe ga je nu om met de meldcode en wat houdt het eigenlijk in?

De meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals goed te reageren bij het signaleren van dit soort geweld. Er bestaat bij Leerkrachten, PM-ers, Gastouders en Bemiddelingsmedewerkers veel behoefde aan meer informatie over de meldcode. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft speciaal voor deze doelgroep de training ‘Werken met de meldcode’ ontwikkeld. De Coole KIDS Box heeft de licentie om deze training te verzorgen.

Werken met baby’s

Werken met baby’s is de training voor professionals die de kwaliteit van de babyopvang willen verhogen. Baby’s maken een gigantische ontwikkeling door en je wil graag een situatie creëren waarin kinderen zich welbevinden en optimale ontwikkelingskansen hebben.

Vanaf 2023 moeten alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken een diploma, certificaat of cijferlijst hebben volgens de wet IKK. Deze training voldoet aan de criteria van de wet IKK. De Coole KIDS Box heeft de licentie ontvangen om deze training te kunnen geven.

 

Focus

Herken je je in een van onderstaande punten bij jezelf of bij kinderen?

  • Kinderen en volwassenen moeten erg veel ballen in de lucht houden. Er wordt steeds meer van iedereen verwacht en je hebt het gevoel dat je ook aan alle verwachtingen moet voldoen. Het gevolg is een vol en chaotisch hoofd.
  • Je vindt het lastig om je aandacht op 1 ding te focussen of je hebt moeite met het lezen van stukken.
  • Je wilt graag meer rust gedurende de dag, zodat je op bepaalde momenten even kunt knallen.
  • Je bent erg druk en hebt moeite met concentreren.
  • Je wilt graag dat je lichaam meer in balans komt, het lichaam weer een geheel wordt.
  • Je wilt je zelfvertrouwen graag een boost geven.

Dan is deze dag iets voor jou. Tijdens deze dag gaan we eerst met de theorie aan de slag en gaan we vervolgens bezig met de praktijk. Je leert ritmische oefeningen, zodat je jezelf  fysiek, sociaal emotioneel en cognitief ontwikkelt. Deze oefeningen stimuleren de samenwerking van de hersenhelften, zodat je meer in balans komt en je meer rust ervaart in je hoofd.

 

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

Tijdens deze training kijken we samen naar de signaleringslijsten en naar materialen die je kunt gebruiken voor je opvang om deze kinderen ook te kunnen begeleiden.

Meer informatie volgt zsm.

Zindelijk?!

Wanneer wordt een kind zindelijk?

Hoe verloopt de zindelijkheidsontwikkeling?

Op welke manier kan ik als opvoeder het kind begeleiden?

Hoe kan ik als professional ouders ondersteunen?

Zindelijkheid is een van de belangrijkste ontwikkelingsopgaven voor kinderen en een belangrijke opvoedingstaak voor volwassenen. Een nieuwe mijlpaal ontstaat! Sla de handen in een, bereid je voor en ga samen met het kind op weg naar zindelijkheid!

 

Inschrijven

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor een van de trainingen. Na inschrijving ontvang je een mail met je voorlopige aanmelding en vervolgens ontvang je van ons een mail met alle details.

Als er nog geen training staat in je regio, geen probleem. Wij verzamelen alles en kunnen jullie dan per regio bundelen en data prikken. Wij zullen dan voor een geschikte locatie zorgen. Dus geef je gerust op en wij doen de rest!

Klachten

Helaas kun het voorkomen dat er een klacht ontstaat tijdens de training. Wij, als Coole KIDS Box, nemen deze klachten serieus en hebben hier een klachtenprocedure voor.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.