Spelenderwijs ontwikkelen

Ieder kind verdient het om op zijn eigen bergtop te komen! Het kind kiest zelf welke bergtop het moet zijn om spelenderwijs te komen. Dit kan op het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal of bij de gastouder.

De Coole KIDS Box speelt er op een leuke en unieke manier op in. Met de 12-15 uitdagende en uitgebalanceerde materialen worden de kinderen spelenderwijs meegenomen naar de verschillende ontwikkelingsgebieden. Op het moment dat het kind kiest voor een materiaal, gaan de “luikjes” open en kan de ontwikkeling beginnen! Samen gaan we op ontdekking en genieten we van de materialen. Van Grimm’s tot Hubelino en van Heutink tot HABA.

Daarnaast willen we de bekende tunnelvisie graag voorkomen bij jullie als professional. Het wisselen van de materialen houdt ook jullie scherp en zorgt ervoor dat je fantasierijk blijft.

“Je stopt niet met spelen omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met spelen!” -Erik Scherder.

Samen zorgen we ervoor dat de vele bergtoppen bereikt worden!

Leuke duurzame houten box!

De Coole KIDS Box wordt gemaakt bij MWP Houtmaatjes in Heijen. Dit initiatief willen we graag ondersteunen!

Deze kleine zelfstandige sociale werkplaats biedt plek aan iedereen die het niet redt op de reguliere arbeidsmarkt. Onder andere aan jongeren met een verstandelijke beperking. Hier krijgen ze de kans om zich te ontplooien en te ontwikkelen op hun eigen tempo!

Ze kiezen bewust voor een individuele benadering en kijken naar de kwaliteiten, mogelijkheden en leerdoelen. Iedereen is leerbaar en ook zij willen hun medewerkers naar hun eigen bergtop begeleiden.

Ontwikkelingsmaterialen

De duurzame materialen krijgen bij ons ook een tweede leven. Elke keer als ze terug komen, kijken wij of ze goed genoeg zijn om nog een keer gebruikt te worden.

Kunnen ze niet meer bij ons in de Coole KIDS Box? Dan gaan ze naar een goed doel.

Elk jaar rond Sinterklaas en Kerst gaan er boxen met materialen naar nieuwe speelvrienden. Dit kan de voedselbank zijn, een AZC etc.

Heb je ook een leuk initiatief of ken je er 1? Geef het dan aan ons door! Samen helpen we alle kinderen naar hun eigen bergtop!

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.