Spelenderwijs Ontwikkelen

Ieder kind verdient het om op zijn eigen bergtop te komen! Het kind kiest zelf welke bergtop het moet zijn om spelenderwijs te komen. Dit kan op het kinderdagverblijf, de peutergroep, de buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal of bij de gastouder.

De Coole KIDS Box speelt er op een leuke en unieke manier op in. Met de 12-15 uitdagende en uitgebalanceerde materialen worden de kinderen spelenderwijs meegenomen naar de verschillende ontwikkelingsgebieden. Op het moment dat het kind kiest voor een materiaal, gaan de “luikjes” open en kan de ontwikkeling beginnen! Samen gaan we op ontdekking en genieten we van de materialen. Van Grimm’s tot Hubelino en van Heutink tot HABA.

Daarnaast willen we de bekende tunnelvisie graag voorkomen bij jullie als professional. Het wisselen van de materialen houdt ook jullie scherp en zorgt ervoor dat je fantasierijk blijft. Vind je dit lastig? Geen probleem! Pak gewoon de handleiding erbij en daarin vind je ook de tips per materiaal en per ontwikkelingsgebied en vervolgens kom je vanzelf op nog meer ideeën….

“Je stopt niet met spelen omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met spelen!” 

Samen zorgen we ervoor dat de vele bergtoppen bereikt worden!

 

Leuke duurzame houten box!

Als Coole KIDS Box willen wij ook graag samenwerken met goede initiatieven. De Coole KIDS Box is er voor de ontwikkeling van kinderen (#spelenderwijsontwikkelen), maar ook voor de professionals in de kinderopvang (#ikblijfontwikkelen). We zijn dus op zoek gegaan naar een organisatie die dezelfde visie en doelen heeft.

We zijn terecht gekomen bij MWP Houtmaatjes in Heijen. Zij begeleiden en ondersteunen oa jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een voorbeeld hiervan is Glenn:

Glenn werkt nu ruim drie jaar bij MWP Houtmaatjes en voelt zich helemaal thuis. Met zijn collega’s maakt hij allerlei mooie dingen op maat voor klanten, zoals een bed, buitenkeuken of loungeset. ‘De sfeer is goed, we maken grappen met elkaar. Maar we maken vooral ook hele mooie dingen. Soms vind je het zelf niet eens zo bijzonder, maar zijn de klanten heel enthousiast. Dat maakt me erg blij.’ Voor Glenn is de werkplaats veel meer dan dagbesteding. ‘Ook als het minder met me gaat kan ik dat hier zeggen. Als ik hier niet kon zijn, zat ik thuis. Hier sta ik voor op, hier ga ik voor naar bed. Het voelt als mijn tweede thuis.’

Hoe mooi is het dat deze jongeren al hun passie inzetten bij het maken van onze boxen en trots dat ze zijn!

Ontwikkelingsmaterialen

De duurzame materialen krijgen bij ons ook een tweede leven. Elke keer als ze terug komen, kijken wij of ze goed genoeg zijn om nog een keer gebruikt te worden.

Kunnen ze niet meer bij ons in de Coole KIDS Box? Dan gaan ze naar een goed doel.

Elk jaar rond Sinterklaas en Kerst gaan er boxen met materialen naar nieuwe speelvrienden. Dit kan de voedselbank zijn, een AZC etc.

Heb je ook een leuk initiatief of ken je er 1? Geef het dan aan ons door! Samen helpen we alle kinderen in Nederland naar hun eigen bergtop!

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.