MENU
Menu

Duurzaamheid in de kinderopvang

Duurzaamheid staat centraal bij jullie in de opvang.
Een duurzaam concept is dan ook van harte welkom, zo kunnen jullie dit nog meer uitdragen naar de ouders toe.
En eerlijk is eerlijk. Er is al regelmatig wat aangeschaft, wat toch niet gepakt wordt en dat is zonde.
Vanaf nu werk je op een duurzame manier met materialen en wisselen de materialen elke 2 maanden, zodat ze niet uitgespeeld raken.
Samen op een duurzame ontdekkingsreis gaan.

Binnen je opvang heb je erg veel materialen in verschillende kasten staan. Bij de meeste materialen kunnen de kinderen zelf komen, maar sommige staan ook te hoog. Daarnaast heb je nog extra materialen elders staan. Het is de bedoeling dat je ze elke keer gaat wisselen. Maar ja, dat vergeet je wel eens en het is ook zo’n gedoe. Toch merk je dat de kinderen dan ineens weer enthousiast aan de slag gaan.

Of…

Binnen je opvang heb je de mooie materialen op ooghoogte staan en kunnen de kinderen de materialen makkelijk pakken. Daarnaast heb je nog een duurzame Coole KIDS Box in de ruimte staan. Hier kunnen de kinderen ook makkelijk bijkomen en dat vinden ze erg fijn. Daarnaast zien ze regelmatig iemand ergens mee spelen en ontdekken en dat willen ze ook! Wat ben je toch blij dat jullie het nu eenvoudiger en duurzamer aanpakken! De kinderen zijn het hele jaar door enthousiast en spelenderwijs aan het ontwikkelen. Ze pakken echt de materialen die ze leuk vinden en ze gaan op onderzoek uit, wat er nog meer te zien is. Even bij een ander kind kijken, wat voor nieuws hij aan het doen is. De “luikjes” staan open en jij kunt ze spelenderwijs triggeren en wat mooi is het om die groei te zien. Je krijgt een trots gevoel! Wat heb je toch een mooi beroep!

De oplossing was erg eenvoudig.  Op je kinderopvang wordt namelijk met de Coole KIDS Box gewerkt. Je ontvangt elke 2 maanden nieuwe materialen en ook nog eens op een duurzame manier. De materialen gaan weer verder naar de volgende kinderopvang. Deze kidsbox is kindvriendelijk en met de hand gemaakt. De kinderen kunnen er zelfs op zitten, aan spelen en hij wordt ervaren als een echt meubelstuk in de ruimte. Spelend leren bij het kinderdagverblijf tot de gastouder, iedereen haalt met de Coole KIDS Box de ontwikkeling op een duurzame manier uit de kinderen.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design